Pikka aega oma peret terroriseerinud mees sai vangla-aastaid juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna ringkonnakohus pikendas vanglakaristust mehele, kes uurimisandmetel terroriseeris oma peret ligi 20 aasta vältel nii vaimselt kui füüsiliselt, sundides muuhulgas oma lapsi päevade viisi toituma vaid veest, leivast ja soolast.

Kui Harju maakohus mõistis 58-aastase mehe tänavu septembri keskel süüdi ähvardamises ja piinamises ning karistas teda kolmeaastase vangistusega, siis ringkonnakohus määras mehele vahetult enne jõulupühi viieaastase vangistuse, mis on piinamise eest maksimumkaristus. Lisaks tuleb tal tasuda sundrahaks ja menetluskulude katteks ligi 2000 eurot.

Ka prokurör oli eelnevalt nõudnud mehele just viieaastast vangistust.

Eeluurimisel kogutud andmetel alustas 58-aastane mees oma pere terroriseerimist juba 1991. aastal, kui ründas nii kehaliselt kui psüühiliselt pidevalt oma elukaaslast. Näiteks peksis mees naist süstemaatiliselt, tiris teda juustest ja viskas erinevate esemetega. Lisaks kontrollis ta kõiki naise käike ning keelas tal suhelda inimestega väljaspool kodu. Selline terror kestis uurimisandmetel ligi 18 aastat kuni üle-eelmise aasta veebruarini.

Samuti selgus eeluurimisel, et mehe viha alla langesid ka tema kolm erinevas vanuses last, keda ta alates 1992. aastast pidevalt peksis, tõukas, tirist juustest ja loopis kõikvõimalike esemetega. Muuhulgas sundis ta lapsi päevade viis toituma ainult veest, leivast ja soolast, samal ajal kui ta ise tarbis mitmekesist ja täisväärtuslikku toitu. Ühtlasi ähvardas ta korduvalt nii oma naist kui lapsi tapmisega.

Politsei pidas korduvalt kriminaalkorras karistatud mehe kinni mullu märtsis ning kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse ähvardamises ja piinamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles