Ergma kutsus uusaastatervituses üles rahvaloendusel osalema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus oma uusaastatervituses üles Eesti inimesi rahvaloendusel osalema.

Ergma nimetas oma ETVs näidatud pöördumises rahvaloendust ettevõtmiseks, mille tähtsust on raske alahinnata. «Rahvaloendus annab olulist informatsiooni, millest ühiskond saab oma tegevuses lähtuda,» ütles ta.

Riigikogu esimees rõhutas, et esimest korda Eesti rahvaloenduste ajaloos kasutatakse traditsioonilise meetodi kõrval ka e-loendust, mis võimaldab igaühel end internetis loendada. «Olge tublid ja lööge rahvaloenduses kaasa juba täna!» kutsus Ergma inimesi üles.

Ta rääkis ka, et Eesti on noor riik, mis vajab kõigi kodanike tuge ja avaldas muret selle üle, et majandusraskused on inimeste ellusuhtumist negatiivsemaks muutnud.

«Mulle tundub, et viimastel aastatel, mis ei ole olnud meile kerged, on osa meist muutunud riigis toimuva suhtes ükskõikseks ning nii mõndagi nähakse tumedates toonides. See ei ole omane ainult eestlastele,» rääkis Ergma.

«Juudi kirjanik David Grossman on kirjutanud Iisraeli kohta: «Vaadake, mis on juhtunud selle uljalt ja hoogsalt alustanud noore riigiga ja kuidas Iisrael, nagu oleks tema vananemisprotsessi kiirendatud, on järsku lapse- ja noorukieast jõudnud vanuriikka, mida iseloomustab alatine virisemine, kibestumine ja nõrkus»,» tsiteeris riigikogu esimees.

«Head eestimaalased! Meil on kõik võimalused, et me ei peaks oma riigi kohta iialgi nii ütlema. Täna –  võib-olla rohkem kui kunagi varem – vajame teotahtelisi, ausaid ja eetilisi inimesi, kellele läheb korda Eesti käekäik,» rõhutas Ergma ja avaldas veendumust, et noored viivad Eestit edasi samamoodi, nagu enne neid nende vanemad ja vanavanemad seda tegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles