Tüür: Eesti-Vene suhetes olulisi muutusi oodata ei ole

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Kuni Venemaa majandus püsib stabiilsena, ei ole seal suuri poliitilisi vapustusi ette näha ning ilmselt saab Vladimir Putin järgmisel aastal riigi juhtimist jätkata, arvab Tartu Ülikooli politoloog Karmo Tüür.

Tüür ütles ERR Uudistele, et Putinil tuleb siiski edaspidi teha suuremaid reveransse avalikkuse poole ja senisele külmale, ülalt-alla suhtlemisele lisandub ilmselt teatud annus vähem teatraliseeritud režissuuri.

«Üldiselt aga – kuni püsib Venemaa majandus, seni pole suuri vapustusi ette näha,» lisas ta.

Mis puudutab Eesti-Vene suhteid, siis siin jätkuvad 2012. aastal Tüüri hinnangul kaks mõnevõrra vastandlikku või üksteist mittesegavat protsessi – majandussuhted lähevad vaikselt ülesmäge, kuid poliitilisel tasandil pole aga Tüüri arvates otsest põhjust oodata muudatusi, sest põhimõttelist laadi vastastikused süüdistused pole kuhugi kadunud.

Vene pool jätkab politoloogi ennustuse kohaselt vähemuste ahistamise ja ajaloo väärtõlgenduste kaardi kasutamist, Eesti aga jääb nägema katseid taastada imperiaalset mõjuvõimu ning kuni ei lisandu uusi ärritajaid, ei hakka poliitika majandussuhete taastamise protsessi oluliselt segama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles