Viimsi koolis lasi õpilane mängurelvast teist last, kes sai kerge vigastuse (7)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Mängupüstol. Pilt on illustratiivne.
Mängupüstol. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval leidis Viimsi Koolis aset intsident, mille käigus õpilane sai relvataolise esemega mängides kergeid vigastusi, teatas Viimsi vald sotsiaalmeedias.

«Viimsi Koolis toimus täna kahetsusväärne vahejuhtum, kus õpilane tõi kooli kaasa päris relva meenutava eseme, millega mängu käigus tekitati ühele õpilasele pindmine nahavigastus,» märgitakse Viimsi valla Facebooki kontol.

Kool teavitas vahejuhtumist koheselt politseid, kes kaasas lastekaitsetöötaja. Osapooltega tegelevad nüüd edasi lastekaitse ja noorsoopolitsei.

«Kool suhtub antud juhtumisse väga tõsiselt ja teeb kindlasti teavitustööd, et õpilastele meelde tuletada, mida võib kooli kaasa võtta ja mida mitte,» teatas vallavalitsus.

Ühtlasi pannakse kõikidele lastevanematele südamele, et vastavalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele on selliste esemete kooli toomine rangelt keelatud. «Palun jälgige, mida lapsed kooli kaasa võtavad ja selgitage neile kaasnevaid ohtusid ja tagajärgi,» rõhutab vallavalitsus.

Põhja prefektuuri Ida-Harju piirkonnagrupi noorsoopolitseiniku Eret Elen Viidakase sõnul teavitas Viimsi kooli sotsiaalpedagoog politseid, et kooli on toodud mängurelv, millest lasti ühe õpilase pihta ja lakke.

«Koolitöötajad tegid kiiresti kindlaks, kes õpilastest relva kooli tõi. Politsei võttis mänguasja, mis visuaalselt sarnanes väga päris relvale, enda kätte hoiule,» ütles Viidakas.

Ühtlasi selgitasid politseinikud nii lapsele kui tema vanematele, et koolikeskkonnas ei ole selline mänguasi kohane.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles