Maheteater ise tehtud keelest

Rait Avestik
, teatrikriitik
Copy
20. sajandi I poolel elanud õdede Hilda ja Helmi Dreseni elust inspireeritud «Doktor Esperanto» autorid, lavastajad, kunstnikud ning esitajad on Piret Simson ja Liina Vahtrik. 
20. sajandi I poolel elanud õdede Hilda ja Helmi Dreseni elust inspireeritud «Doktor Esperanto» autorid, lavastajad, kunstnikud ning esitajad on Piret Simson ja Liina Vahtrik. Foto: Mart Laul

Esiteks pani eelkõige näitlejatena tuntud Liina Vahtriku ja Piret Simsoni autorilavastus «Doktor Esperanto» mõtlema tõsiasjale, et kui silmas pidada meie teatrimaastikku, siis elame ikka mõnusas kohas ja mugaval ajal.

Kellel on tahtmine ja teatrivallas elementaarsedki teadmised-kogemused, sellel ei tohiks Eestis teatrikunsti viljelemisega erilisi probleeme tekkida. Kui mõni praktik või praktikuks ihkaja väidab vastupidist, siis tuleks tal ilmselt endale sügavalt otsa vaadata. Muidugi võib halva või hea tahtmise korral näha tühimikku, kus peaks asetsema Suur Lavastus, aga kui seda ei ole või see ei paista hästi välja, siis seda pigem ajastuga seotud (para)normaalsuse tõttu, mitte aga ajutiste administratiivkordade pärast.

Vähemalt kvantitatiivsest vaatevinklist vaadatuna ei ole meil teatris olnud rikkamat aega kui praegu ja mis see muud kui ühiskonna peegeldus on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles