Politsei tabas Kanaari saartel kaks Eesti narkokullerit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin.
Kokaiin. Foto: AP / Scanpix.

Hispaania politsei pidas esmaspäeva pärastlõunal Kanaari saarte Tenerife saare lennujaamas kinni kaks Eestist pärit narkokullerit, kes olid alla neelanud kokku 1,8 kilogrammi kokaiini.

Eestist pärit noormehed, kellest üks on 23- ja teine 24-aastane, äratasid tollitöötajate tähelepanu oma närvilise käitumisega, teatas uudisteportaal Isla Canaria.

Noormehed olid alla neelanud kapslitesse pakendatud kokaiini. Esialgsed testid näitasid, et tegemist on kõrge puhtusastmega kokaiiniga.

Eestist pärit narkokullereid on Hispaaniale kuuluvatel Kanaari saartel vahele jäänud ka varem, eriti palju oli selliseid juhtumeid 2007. aastal.

2007. aasta detsembri alguses tabasid tollitöötajad Tenerifel 21-aastase Eestist pärit narkokulleri, kes üritas oma maos saarele toimetada umbes kilogrammi kokaiini, mis oli pakendatud 110 kapslisse.

2007. aasta jaanuari lõpus jäi Tenerife naabersaarel Lanzarotel vahele 23-aastane Eestist pärit mees, kelle kõhus oli 1,03 kilogrammi kokaiini.

2007. aasta jaanuari alguses jäi Tenerife Reina Sofia lennujaamas vahele 27-aastane eestlane, kes üritas oma kõhus saarele tuua 1,15 kilogrammi kokaiini. Koos eestlasest mehega jäi siis vahele ka üks lätlane, kelle maos oli veidi alla kilogrammi kokaiini.

Kokaiini maos transportimine on väga ohtlik, kapsli lõhkemine lõpeb suure tõenäosusega narkokolleri surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles