Valitsus sidus pensionireformi eelnõu usaldusküsimusega

BNS
Copy
Valitsuse istung
Valitsuse istung Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Valitsus pidas reede hommikul telefoniistungi, millel toetas peaminister Jüri Ratase ettepanekut siduda pensionireformi seaduse eelnõu vastuvõtmine riigikogus usaldusküsimusega.

Ühtlasi palub valitsus riigikogu esimehel kavandada eelnõu teine lugemine ja vastuvõtmine parlamendis 29. jaanuarile.  

Selle otsusega võtab valitsus riigikogu rahanduskomisjonilt üle kohustuse menetleda kogumispensioni reformi seaduse eelnõu. See tähendab, et valitsus peab koostama eelnõu uue teksti, vaatama läbi muudatusettepanekud ja uuendama eelnõu seletuskirja.

Usaldusküsimusega seotud kohustusliku kogumispensioni reformi eelnõu uut teksti ja muudatusettepanekuid plaanib valitsus arutada 27. jaanuari erakorralisel istungil. 

Kogumispensionide seaduse ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadusega viib valitsus ellu oma lubaduse reformida kogumispensioni II sammast. Pensionireformi eesmärk on muuta kohustuslik kogumispension vabatahtlikuks.

Indrek Saar: valitsus kardab omaenda rahvast

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Indrek Saare hinnangul näitab valitsuse otsus siduda pensionireformi eelnõu usaldusküsimusega seda, et Jüri Ratase juhitav valitsus kardab omaenda rahvast ega usalda parlamenti.

«Ühiskonnalt võetakse pretsedenditu kiirmenetlusega võimalus mõista ja arutada aastakümneteks Eesti arengut ja inimeste elujärge mõjutavat seadust. Pärast detsembrikuist apteegireformi tagasipööramise läbikukkumist riigikogus ei usalda valitsus enam ka koalitsioonisaadikuid, kellest osa näitas, et nad on valmis iseseisvalt mõtlema ja otsustama,» ütles Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles