Trašanov kaebas siseministeeriumi kohtusse

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Trašanov ajakirjanike piiramisrõngas peale kohtuotsuse väljakuulutamist 2010. aasta märtsis.
Georg Trašanov ajakirjanike piiramisrõngas peale kohtuotsuse väljakuulutamist 2010. aasta märtsis. Foto: Margus Ansu

Pistise ja altkäemaksu võtmise eest vangis istuv Valga endine maavanem Georg Trašanov (56) esitas siseministeeriumi vastu kaebuse Tallinna halduskohtusse, nõudes, et kohus mõistaks ministeeriumilt tema kasuks välja teenistusest sunnitult puudutud aja eest töötasu ning kuue kuu ametipalga suuruse hüvitise.

Kohus lahendab Trašanovi kaebuse kirjalikus menetluses ning langetab selles otsuse 9. märtsil, kirjutab ERR Uudised.

Novembri lõpus kaotas Trašanov kohtuvaidluse töötuskindlustushüvitiseta jäämises, kui riigikohus jättis jõusse Tallinna ringkonnakohtu vastava otsuse, mis oli jätnud omakorda jõusse halduskohtu otsuse.

Trašanov pöördus halduskohtusse, kuna Eesti Töötukassa ei määranud pärast tema maavanema ametikohalt avalikust teenistusest vabastamist tema poolt taotletud töötuskindlustushüvitist.

Nii halduskohus kui ka hiljem ringkonnakohus jäid seisukohale, et Trašanovil puudub kehtiva õiguse järgi õigus töötuskindlustushüvitisele, sest tal puudub vajalik töötuskindlustusstaaž ning ka riigikohtu halduskolleegium nõustus alama astme kohtutega, et Trašanovil puudub õigus töötuskindlustushüvitisele, sest tal pole nõutavat töötuskindlustusstaaži vähemalt 12 kuud töötuna arvelevõtmisele eelnenud 36 kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles