Kliimaneutraalse tuleviku võti valmib Ülemistel (16)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Praegu on kütuseelement innovatsioon, kuid Elcogeni asutaja ja tegevjuht Enn Õunpuu loodab, et varsti on käes vesinikuühiskond.
Praegu on kütuseelement innovatsioon, kuid Elcogeni asutaja ja tegevjuht Enn Õunpuu loodab, et varsti on käes vesinikuühiskond. Foto: Eero Vabamägi

Ajal kui poliitikud vaidlevad ja otsivad üha uusi ettekäändeid põlevkivienergeetikaga jätkamiseks, valmivad Tallinnas Ülemiste linnakus tooted, mis võivad vabastada meid CO2 needusest.

Möödunud aasta lõpu saginas jäi suurema tähelepanuta uudis, et Eesti ettevõte Elcogen võitis Euroopa suurimal ettevõtlusauhindade konkursil innovatsiooniauhinna. Konkursil osales 150 000 ettevõtet 33 riigist. Eesti ettevõtted on seal osalenud ka varem, kuid Elcogen on esimene võitja.

Elcogen on 2001. aastal asutatud firma, mis toodab maailma kõige tõhusamaid kütuseelemente – uue põlvkonna puhta energia tootmise tehnoloogiat, mis kütuse põletamist ei vaja. Elektri tootmine kütuseelementide abil on tunduvalt tõhusam, ohutu ja selle käigus ei vabane saasteaineid. Lisaks on kütuseelementidega võimalik toota vesinikku, millel saab tulevikus olema suur roll energia salvestamisel.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles