Diplomaatiline puutumatus võib surmaga lõppenud õnnetuse põhjustaja päästa (4)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Mootorrattaga sõitnud Briti noormees Harry Dunn suri mullu augustis, kui USA luureohvitseri abikaasa unustas, et Ühendkuningriigis on vasakpoolne liiklus. Britid eesotsas noormehe ema Charlotte Charlesiga (pildil) nõuavad õiglust. 
Mootorrattaga sõitnud Briti noormees Harry Dunn suri mullu augustis, kui USA luureohvitseri abikaasa unustas, et Ühendkuningriigis on vasakpoolne liiklus. Britid eesotsas noormehe ema Charlotte Charlesiga (pildil) nõuavad õiglust. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Oli päikseline ja palav päev, kui Briti noormees Harry Dunn mullu 27. augustil mootorratta selga istus, aga õnnetul kombel valel teepoolel sõitnud autoga kokku põrkas. Nimelt unustas autot juhtinud ameeriklanna, et erinevalt tema kodumaast on Ühendkuningriigis vasakpoolne liiklus. 19-aastane mees suri saadud vigastusesse, autojuht aga võib pääseda karistuseta, sest teda kaitseb diplomaatiline puutumatus.

Traagiline õnnetus on põhjustanud Ühendkuningriigi ja Ameerika Ühendriikide vahel terava diplomaatilise konflikti, sest USA keeldub süüdlast Ühendkuningriigile välja andmast. Juhtumiga seoses on tõstatunud küsimus, kas tõesti annab diplomaatiline puutumatus võimaluse panna toime kuritegu karistust kartmata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles