Londoni tänavatele plaanitakse näotuvastuskaameraid (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Tehisintellektiga kaamera
Tehisintellektiga kaamera Foto: Levira

Londoni Metropolitani politsei plaanib paigutada tänavatele näotuvastuskaamerad, mis aitaksid kurjategijaid tuvastada tagantjärele. 

Londoni Metropolitani politsei teatas avalduses, et kaamerad plaanitakse paigutada tänavatele, kus andmete põhjal toimub enim vägivaldseid kuritegusid, näiteks vägistamised, pussitamised või kallaletungid. Kaamerate asukohad märgistatakse. 

Abikomissar Nick Ephgrave'i sõnul on sarnane tehnoloogia laialt kasutuses erasektoris. «Modernse politseijõuna usun ma, et meie kohustus on kasutada uusimaid tehnoloogiaid inimeste kaitseks,» kommenteeris ta CNN uudisteallikale. 

Mitmed USA linnad on taoliste tehnoloogiate kasutamise riigiametitele keelanud, sest leidsid, et näotuvastusega kaasnevaid riske on rohkem kui kasu. India kasutab näotuvastust kadunud laste leidmisel ja plaanib arendada maailma suurima näotuvastuse süsteemi. 

Kodanikuvabaduste nõukogu direktor Clare Collier arvab, et plaan rikub inimeste privaatsust. «Näotuvastustehnoloogiad annavad riigile enneolematud võimalused jälgida igaüht meist, hävitades meie privaatsuse ja vaba väljenduse,» kommenteeris ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles