Harjumaal hukkus kahe auto kokkupõrkes mees (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Politseiauto. Pilt on illusteeriv.
Politseiauto. Pilt on illusteeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Täna kella 20 ajal sai häirekeskus teate raskest avariist Harjumaal Jõelähtme vallas, milles hukkus Toyotat juhtinud 60-aastane mees.

Esialgsetel andmetel juhtus avarii Jõelähtme vallas Jägala sillal, kus Land Roveri juht sõitis tagant otsa ees liikunud Toyotale, mille juht praegu teadaolevalt püüdis teha tagasipööret.

Kahe sõiduki kokkupõrkes sai Toyotat juhtinud mees raskeid vigastusi ning kuigi meedikud püüdsid teda ligemale pooltunni vältel elustada, ei andnud see paraku enam tulemust. Land Roveri juhile, 25-aastasele mehele anti sündmuskohal esmaabi.

Politsei välijuht kirjeldas, et tee sündmuskohal oli väga libe. Kohe teavitati muutunud teeoludest ka teehooldajat.

Sündmuskohal töötanud Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Vjatšeslav Šatalov märkis, et temperatuur kõigub praegu pidevalt nulli ümber ning teedel võib kohati olla musta jääd, mistõttu palub politsei kõigil sõidukijuhtidel olla igal hetkel väga ettevaatlik ja arvestada eos pikema pidurdusteekonnaga. Seda iseäranis sildadel ja viaduktidel, ka metsavaheteedel ning muudes kohtades, kus väiksemgi jääkirme põhjustab tavalisest suuremat libedust.

Esialgsetel andmetel ei kasutanud Toyota juht turvavööd, mis omakorda võis kaasa tuua ka raskemad tagajärjed. «Turvavöö saab kaitsta autos olijat vaid juhul, kui see on kinnitatud. Ka turvavööd kasutades ja avariisse sattudes ei saa lõpuni välistada vigastusi, kuid turvavarustus aitab olulisel määral vältida raskemaid ja tihti ka surmavaid vigastusi,» rõhutas välijuht.

Traagilise liiklusõnnetuse kõik täpsemad üksikasjad selgitatakse edasises menetluses.

«Teateid libedusest tingitud avariidest või ka ohuolukordadest liikluses on häirekeskusele täna õhtul Harjumaalt ja Ida-Virumaalt laekunud teisigi, mistõttu soovitame kõigil autojuhtidel sõitu minnes hinnata tee- ja ilmaolusid samaaegselt oma sõiduvõimetega nii, et liigseid riske ei võetaks,» rõhutas politsei välijuht.

Sel aastal on Eestis liiklusõnnetustes kaotanud elu 8 inimest, mullu samal ajaperioodil 7 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles