EMA galal võidutsesid enim Anna Kaneelina ja nublu (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Nublu oli žürii hinnangul aasta meesartist ja parima laulu kaasautor.
Nublu oli žürii hinnangul aasta meesartist ja parima laulu kaasautor. Foto: Konstantin Sednev

Rahvahääletusel valitud aasta artist 5MIINUST žürii käest auhindu ei saanud. 

Eile õhtul Saku suurhallis toimunud galal Eesti Muusikaauhinnad (EMA) 2020, kus jagati auhindu 18 kategoorias, pälvisid kõige rohkem aunimetusi Anna Kaneelina ja nublu.

Muusikaauhindade võitjad selgitas välja Eesti Fonogrammitootjate Ühingu kokku kutsutud ligi 160-liikmeline žürii, mis koosneb eri muusikavaldkondades Eestis aktiivselt tegutsevatest inimestest, kelle seas on nii artiste, fonogrammitootjaid, kontserdikorraldajaid, muusikaajakirjanikke, diskoreid kui ka artistide agentuure. Aasta artist selgus rahvahääletusel, mille korraldasid Elu24 ja Eesti Muusikaauhinnad.

Möödunud aasta kevadel oma debüütalbumi «Anna Kaneelina» välja andnud Anna Kaneelina võitis neli auhinda, olles parim aasta albumi, aasta debüütalbumi, aasta alternatiiv-indie-albumi ja aasta naisartisti kategoorias. Võrdväärselt neli auhinda pälvis ka räppar nublu, kes võitis aasta hiphop-rap-r’n’b-artisti ja aasta meesartisti kategoorias ning pälvis koostöös gameboy tetrisega loodud lauluga «für Oksana» aasta parima laulu ja aasta muusikavideo tiitli.

Aasta ansambli ja aasta rock-albumi tiitli võitsid Põhja Konn, Estonian Cello Ensemble ja Vox Clamantis albumiga «Hetk. InSpereeritud Tüürist». Aasta klassikaalbumi preemia pälvis «Heino Eller. Sümfoonilised poeemid» (esitaja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, dirigent Olari Elts), aasta jazz-albumi preemia Kadri Voorandi «In Duo with Mihkel Mälgand», aasta etno/folk/rahvaliku albumina tunnustati Black Bread Gone Madi «Ayibobod», aasta elektroonikaalbumina Bert On Beatsi albumit «TEN» ning aasta metal-albumi tunnustuse sai Kannabinõia «3».

Aasta popartistiks nimetati Liis Lemsalu, elutööauhinna Panus Eesti Muusikasse pälvis FIX. Aasta artistiks valis rahvas 5MIINUST.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles