Kes on Anna Kaneelina ja miks ta nii palju auhindu saab?

Rasmus Rammo
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ratastel paadiga lavale läinud räpipunt 5miinust ei saanud žüriilt ühtegi nominatsiooni, kuid viis rahvahääletuse abiga koju aasta artisti tiitli.
Ratastel paadiga lavale läinud räpipunt 5miinust ei saanud žüriilt ühtegi nominatsiooni, kuid viis rahvahääletuse abiga koju aasta artisti tiitli. Foto: Konstantin Sednev/Remo Tõnismäe

Kui saaksin ühe auhinna iga korra eest, kui sotsiaalmeedias selle küsimuse otsa olen koperdanud, oleks mul neid ilmselt juba rohkem kui Anna Kaneelinal ja nublul kokku. Kipub olema nii, et igal aastal on muusikaauhindade jagamisega mingi «teema»: kas koonduvad võidud ühe inimese/pundi kätte, jääb mõni favoriit tühjade kätega või juhtub hoopis nii nagu mullu: üks artist, tookord Tommy Cash, saab ühes kategoorias kõik kolm nominatsiooni. Tänavu ei juhtunud üht ega teist, vaid pigem kombinatsioon mitmest faktorist, mis nii galaõhtu eel kui järel on rohkelt kõneainet pakkunud.

Pikalt muusikamaailmas tegutsenud Anna Pärnoja andis Anna Kaneelina nime alt esimese sooloplaadi välja alles mullu veebruaris, nii et on mõneti mõistetav, miks tema nimi laiematele massidele veel palju ei ütle. Siiski on üllatav näha, kuidas inimesed, kelle muusikaline horisont piirdub ilmselt sellega, mida parasjagu MyHitsist söögi alla ja peale lastakse, kritiseerivad professionaalse žürii valikut ettekäändel, et nemad pole Kaneelinast midagi kuulnud. Jah, mina ei tea ka kedagi, kes igapäevaselt Arvo Pärti kuulaks, aga see ei tähenda, et Laulasmaal peaks Shanoni keskuse avama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles