Riho Terras alustab seitsmenda Eesti saadikuna tööd Euroopa Parlamendis

Postimees
Copy
Valimisõhtul tulemuste saabumise esimestel hetkedel tundus Isamaa esinumbrile Riho Terrasele, et töökoht Brüsselis on juba kindel ja võib võidutantsu valla päästa.
Valimisõhtul tulemuste saabumise esimestel hetkedel tundus Isamaa esinumbrile Riho Terrasele, et töökoht Brüsselis on juba kindel ja võib võidutantsu valla päästa. Foto: Taavi Sepp

Erakonna Isamaa esinumbrina Euroopa Parlamenti kandideerinud Riho Terras peaks 3. veebruaril alustama saadikutööd, kuna Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise (Brexit) järel muutub parlamendi koosseis ja Eesti saab senise kuue asemel seitse saadikukohta, kirjutab ERR.

«Vabariigi valimiskomisjon koguneb neljapäeval, et kinnitada valimistulemused, mille järgi saab Riho Terras seitsmendaks Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikuks,» ütles valimisteenistuse juht Arne Koitmäe esmaspäeval ERRile. «See on analoogne otsus nagu teised valimistejärgsed otsused. Ilmselt veel samal päeval edastatakse otsus Euroopa Parlamendi vastavale talitusele, mis tähendab, et Terras saab esmaspäeval igal juhul saadikuna tööd alustada.»

Eesti saab seitsmenda saadikukoha vastavalt Euroopa Liidus tehtud kokkuleppele, mille järgi väheneb pärast Suurbritannia lahkumist Euroopa Parlamendi liikmete arv praeguselt 751-lt 705-le ning kohtade ümberjaotamisega saavad 14 riiki, mis on praegu alaesindatud, kohti juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles