Tarmo Tiits: Ott Tänak on treenitud sportlane

Postimees
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: VALERY HACHE/AFP

Ott Tänaku füüsilise ettevalmistuse eest vastutava treeneri Tarmo Tiitsi sõnul on koostöö autoralli maailmameistriga olnud talle väga õpetlik.

Kuna autoralli hooaeg kestab jaanuarist novembri keskpaigani, tuleb heas füüsilises vormis olla kogu aasta vältel. «Kogu aeg tuleb trenni teha. Rallide ajal pole see eriti võimalik, aga kui tekib vaba aeg, siis tuleb kohe teha,» sõnas Tiits.

Milliseid lihaseid on rallispordi tegemiseks kõige rohkem vaja treenida? «Tegelikult sõltub see inimesest endast, mis on tema nõrgad või tugevad küljed. Lähtume sellest, mida temal on vaja. On mõni kehaosa, mida peame rohkem hooldama ja treenima, samas on mingid kohad, mis on tugevamad ja millele pole vaja nii palju energiat panna.»

Näiteks tõi Tiits välja, et rallispordis saavad palju koormust üla- ja alaselg. Tänaku puhul on vaja tähelepanu pöörata ka õlavöötmele. «Tal on liikuvad liigesed. Need tuleb saada paremini hoidma, et sealt ei tekiks jamasid,» sõnas ta ning lisas, et Tänak on treenitud sportlane.

Koostööst Tänakuga on Tiits üsna palju õppinud. «Ott on väga palju õpetav sportlane. Ma pean väga palju analüüsima, mõtlema ja leidma erinevaid lahendusi. Kuidas lähtuda väiksest ajategurist ja teha palju – see on väga õpetlik.»

Tiits abistab paljusid Eesti sportlasi, sealhulgas tennisist Anett Kontaveiti. Näiteks möödunud nädalavahetusel tekkis olukord, kus Tänak oli Monte Carlo rallil ja Kontaveit samal ajal Austraalia lahtistel meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles