Tallinna sotsiaalsetele töökohtadele jagus tänavu vähem raha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas saavad miinimumpalgale lähedast töötasu ka Tallinna reisisaatjad.
Teiste seas saavad miinimumpalgale lähedast töötasu ka Tallinna reisisaatjad. Foto: Toomas Huik

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on linnal võrreldes eelmise aastaga tänavu sotsiaalsete töökohtade jaoks vähem raha, kuid eesmärk ongi selles, et reisisaatjaid jääks vähemaks ning töötud leiaksid endale alalise töökoha.

Kui eelmisel aastal oli Tallinna linnaeelarves sotsiaalsete töökohtade tarvis umbes 2,5 miljonit eurot, siis tänavu on see summa 2,3 miljonit.

«Sotsiaalsete töökohtade loomine sai alguse 2009. aasta lõpus, kui tööpuudus hakkas riigis kiiresti kasvama,» selgitas Sarapuu. «Tallinn asus siis hoogsalt tegutsema, et võimaldada inimestele mingigi töökoht.»

Abilinnapea sõnul on Tallinna autobussikoondisele ning Tallinn trammi- ja trollibussikoondisele võimaldatud tänavu luua kokku 100 sotsiaalset töökohta, kuid ettevõtted peavad ise otsustama, kas nad tahavad palgata reisisaatjaid või hoopis ühissõidukite koristajaid, sest inimesed tahavad sõita puhastes bussides, trollides ja trammides.

«Võimalik, et sotsiaalseid töökohti tuleb luua hoopis mujal, näiteks laiendada abiõpetajate programmi, õpetada välja andmesisestajaid või teha midagi muud sellist,» ütles Sarapuu. «Meie eesmärk on alustada tööõppe koolitusega, et inimesed saaksid tööturule jälle tagasi. Vaja on näiteks puhastusteenuse osutajaid ja koduhooldajaid. Inimest tuleb õpetada.»

Õpetajate abide sotsiaalsed töökohad on praegu olemas vaid Sikupilli gümnaasiumis Lasnamäel, kus õppeasutus tuli ise niisuguse mõttega välja.

Sarapuu sõnul peaks nii Tallinn kui kogu Eesti tegutsema selles suunas, et inimesed saaksid võimalikult palju tööd Eestis ega peaks minema välismaale.

Tallinnas on praegu 13 327 töötut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles