Anett Kontaveit nägi taset, kuhu slämmiturniiri võitmiseks peab püüdlema (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit võitlemas Austraalia lahtiste veerandfinaalmängus Simona Halepiga.
Anett Kontaveit võitlemas Austraalia lahtiste veerandfinaalmängus Simona Halepiga. Foto: Schreyer Via Www.imago-images.de/imago Images/schreyer/Scanpix

Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused pakkusid eestlastele meeliülendavaid emotsioone ja seda paljuski tänu Anett Kontaveidile. Pikalt oleme oodanud tema läbimurret suure slämmi turniiridel ning ta jõudiski veerandfinaali, oma parima tulemuseni. Mängus Simona Halepiga oli aga tee tema ees püsti: 1:6, 1:6.

Kontaveit kordas Eesti parimat saavutust – Kaia Kanepi on end just nõnda kaugele murdnud kuuel korral. Selle piiri ületamiseks tulnuks Kontaveidil jagu saada maailma kolmandast reketist Halepist, kellega ta oli varem kaks korda edutult mõõtu võtnud. Sähvatust ei tulnud selgi korral, sest Halep ei andnud eestlannale väikseimatki võimalust.

Kontaveit mängis väga korralikku tennist, kuid seda ainult niipalju, kui vastane lubas. Eesti esireketist oli kahju ka välismaa tenniseekspertidel, kes leidsid, et iga teist mängijat võinuks ta võita, kuid Halepi eilse mängu vastu ei saanuks ka kõige vägevamad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles