Eesti avab Aasias kaks saatkonda

Copy
Lõuna-Korea
Lõuna-Korea Foto: YONHAP/AFP/Scanpix Baltics

Valitsus kiitis heaks Eesti saatkondade avamise Lõuna-Koreas ja Singapuris. 

Saatkonna avamine Soulis on oluline kahepoolsetes suhetes nii Lõuna-Koreaga kui ka Aasia piirkonnaga laiemalt. Singapuri saatkonna avamise üks peamisi põhjuseid on elavdada majandussuhteid ning toetada Eesti ettevõtjate sisenemist Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni ehk ASEAN-i piirkonna riikide turule.

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul on Eesti ja Lõuna-Korea suhted head. «Viimase kolme aastaga on kahepoolsed suhted Souliga oluliselt tihenenud ja huvi vastastikuse koostöö vastu kasvanud,» rääkis Reinsalu.  

Singapuri saatkonna üheks oluliseks töövaldkonnaks saab lisaks majandusdiplomaatia arendamisele olema Eesti kodanikele teenuste ja konsulaarabi pakkumine. «Seda soodustab Singapuri paiknemine populaarsetete reisimarsruutide ristumiskohas ja head transpordiühendused teiste piirkonna riikidega,» märkis Reinsalu.

Saatkonnad on kavas mehitada nii Tallinnast lähetatud kui ka kohapealt palgatud töötjatega, saatkondade täpsed koosseisud on arutamisel. Plaanis on rentida saatkondadele sobilikud  hooned või bürooruumid ja lähetatud töötajatele eluruumid.

«Pärast Eesti saatkondade avamist Soulis ja Singapuris saame tõstatada Singapuri Vabariigi ja Korea Vabariigi saatkondade avamise Tallinnas vastastikkuse alusel,» sõnas Reinsalu. Saatkondade avamiseks vajalikud eelarvelised vahendid tulevad Vabariigi Valitsuse poolt äridiplomaatia tugevdamiseks eraldatud vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles