Jäält saadud pisik, mis nõuab ravimist

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Erik ja Marek Potšinoki süda tuksub jäähokirütmis.
Erik ja Marek Potšinoki süda tuksub jäähokirütmis. Foto: Tairo Lutter

Äratus. Kool. Lõunauinak. Trenn. Just selline näeb välja 16-aastaste jäähokikaksikute Erik ja Marek Potšinoki argipäev. Nädalavahetusel keeratakse see rutiin aga pea peale, sest siis sõidetakse Soome, et võrrelda ennast sealsete noortega.

Poiste elu keerleb juba praegu hoki ümber, kuid siinkohal ei tule otsa vaadata mitte nende isale, 109. korral Eesti koondist esindanud Romanile, vaid ikkagi kuttidele endile.

Tõsi, esimesse hokitrenni läksid nad nelja-aastaselt küll papa initsiatiivil, kuid sundi sinna jääda polnud. «Isa ütles, et kui meeldib, siis jääme siia. Kui mitte, siis läheme mujale. Aga meile meeldis ja nii jäimegi käima,» sõnab vennast ühe minuti jagu vanem Erik.

Praeguseks on nad jääd kulutanud juba 12 aastat ning armastus ala vastu on üha kasvanud. Kuna hokipisik nõuab pidevat ravi, on aeg-ajalt väravaks muutunud ka kodune söögilaud. Seda viimati neli aastat tagasi. «Võtsime toolid ära ja siis lauajalad olid väravaks. Üks viskas ja teine kaitses,» sõnab Marek, kelle täpse viske tagajärjel on tulnud välja vahetada ka üks lamp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles