Ursula von der Leyen, David Sassoli, Charles Michel: Euroopa seisab uue päeva koidikul

Copy
David Sassoli, Ursula Von Der Leyen, Charles Michel.
David Sassoli, Ursula Von Der Leyen, Charles Michel. Foto: Etienne Ansotte

Ühe liikme võrra väiksemana liigub Euroopa Liit homsest uuel kursil, kirjutavad Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen, Euroopa Parlamendi president David Sassoli ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel.

Täna kesköötunnil kuulutavad kellalöögid, et rohkem kui 45 aasta järel ei ole Ühendkuningriik enam Euroopa Liidu liikmesriik. Tänane päev möödub meil, kolme peamise ELi institutsiooni juhil nagu ka väga paljudel teistel paratamatult järelemõtlemise ja segaste tunnete tähe all.

Meie mõttes on kõik need, kes on aidanud ehitada praegust Euroopa Liitu, need, kes on murelikud oma tuleviku või pettunud Ühendkuningriigi lahkumise pärast, britid meie institutsioonides, kelle kaasabil kujundatud poliitika on paremaks teinud miljonite eurooplaste elu. Meie mõttes on Ühendkuningriik ja sealsed inimesed, nende loovus, siirus, kultuur ja traditsioonid, mis on olnud liidu lõimelõngad.

Need tunded annavad tunnistust sellest, kui väga me Ühendkuningriigist peame – ja mitte pelgalt sellepärast, et ta on Euroopa Liidu liige. Ühendkuningriigi otsus EList lahkuda on meid alati tõsiselt kurvastanud, kuid samas oleme seda alati täielikult austanud. Meie saavutatud kokkulepe on mõlemale poolele õiglane ja tagab, et miljonite ELi ja Ühendkuningriigi kodanike õiguste kaitse säilib seal, kus nad on oma kodu loonud.

Samal ajal tuleb meil suunata pilk tulevikku ja sõlmida vanade sõpradena uued suhted. Meie kolm institutsiooni teevad kõik, mis suudavad, et neid püüdeid krooniks edu. Oleme valmis seadma kõrgelennulised sihid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles