Linnavolinik pärib Kõlvartilt muuseumijuhi vallandamise kohta aru

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Siineril on 30 päeva aega vallandamisotsus kohtus vaidlustada. «Ma mõtlen selle peale,» sõnas ta.  FOTOd: Eero Vabamägi
Siineril on 30 päeva aega vallandamisotsus kohtus vaidlustada. «Ma mõtlen selle peale,» sõnas ta. FOTOd: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Õnne Pillaku sõnul paistab Tallinna Linnamuuseumi juhi ametist vabastamine räpane välja.

«Otsitud põhjustega püütakse vabaneda valdkonna juhist, kes teeb oma tööd südame ja kirega, kui samal ajal on tõsisemate rikkumistega Keskerakonna ridadesse kuuluvatele asutuste juhtidele kõik rikkumised andeks antud ja tööle jäetud,» leidis Pillak.

«Tallinna Linnamuuseumi juht Triin Siiner on pädev ja hinnatud juht kultuurivaldkonnas ja tema vallandamine sellisel moel on vale. Kui on probleeme, siis nendest tuleb rääkida, lahendused leida. Mitte kergekäeliselt loobuda oma ala kõrgelt hinnatud juhist,» ütles Pillak.

«Praeguseks on kõik vallandamise põhjendused ümber lükatud ja selgitatud. Arusaamatuks jääb, miks usub abilinnapea kultuuriameti juhi Aini Härmi esitatud väiteid ilma muuseumijuhti ära kuulamata,» lisas ta.

Pillaku sõnul ei mõista ta linnavalitsuse rünnakut ja jäikust, sest varasemalt on see sama linnavalitsus olnud tõsisemate rikkumiste puhul palju leebem.

«Ma tuletaks meelde mõni aasta tagasi olnud rikkumisi Tallinna Tondiraba Jäähallis, kus tehtud audit paljastas, et hankemenetlustes toimus kokkumäng ja valitses täielik kaos, esitati fiktiivseid arveid, allkirjastati lepinguid tagantjärgi, puudus dokumendiregister, aeti asju suuliselt ja juhtkond sai tasuta lõunaid. Või Vene kultuurikeskus, kus aastaid elati omaenda reeglite järgi: kohvikupidajalt ei küsitud üüri, administraator sai ruumide üürid määrata põhimõtteliselt näo järgi ja aruandlus oli puudulik. Aga sealsed Keskerakonda kuuluvad juhte linnavalitsus ei pidanud vajalikuks ametist vabastada, vaid asus kaitsma ja puudusi likvideerima,» tõi Pillak näiteid.

«Tallinna Linnamuuseumis toimuv on kahetsusväärne ja korralik mainekahju Tallinna kultuurivaldkonnale. Veel ei ole hilja lõpetada see kius ning leida võimalus, kuidas Tallinna kultuurivaldkond ei jääks ilma pädevast muuseumijuhist,» ütles linnavolinik.

Pillak esitas Tallinna Linnamuuseumi juhi vallandamise tagamaade kohta vastuste saamiseks arupärimise linnapea Mihhail Kõlvartile. Linnapeal on vastamiseks aega kuni 14. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles