PM Helsingis Suur intervjuu korvpallikoondise uue peatreeneriga: tahan mängijatega luua lähedase suhte

Jarmo Jagomägi
, Helsingi
Copy

23. oktoober 2019. Eesti korvpalliliidu juhatus kinnitab meeste koondise peatreeneri kohale Jukka Toijala. Teist korda pärast taasiseseisvumist antakse ohjad välismaalase kätte.

«Mida paganat!? Tundmatu soomlane, hakkab juhendama Eesti rahvuskoondist!?» Sellises stiilis kriitikanooli pildus nii mõnigi korvpallisõber.

Tõsi, 15-20 aastat tagasi oli Eesti põhjanaabritest selgelt tugevam. Nüüdseks on kaalukauss pöördunud. Veel enam, rahvuse pärast treeneri maha kandmine pole kuigi adekvaatne.

«Mõistan neid inimesi, kes nii ütlevad,» muigab Toijala Helsingi korvpalliakadeemia (HBA) kohvikus Postimehega vesteldes. «Soomes on mõne teise pallimängu alaga olnud sama efekt. Esimene reaktsioon on loomulik: miks keegi välismaalt, kas me pole piisavalt head?

Mina saan tööga näidata pühendumust ja võimekust Eesti koondist aidata. Olen väga uhke, et mind valiti, tahan seda tööd teha nii hästi kui oskan. Soovin Eesti korvpalli arendada. See pole sama, mis klubiga töötada – et teed tulemuse ära ja lähed koju. Loodan, et minu tehtu tekitab tulevikus olukorra, kus öeldakse, et andsin midagi Eesti korvpallile.»

Veel viimaseid kuid töötab 47-aastane Toijala Helsingi korvpalliakadeemia peatreenerina, kevadest keskendub ta 100 protsenti Eesti koondisele. Kaevusime minevikku, et värskest rahvusesinduse juhendajast paremini sotti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles