Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu moodustas struktuurireformi töörühma

Copy
Audis kaasreisijana viibinud 70-aastane naine toimetati Tartu ülikooli kliinikumi.
Audis kaasreisijana viibinud 70-aastane naine toimetati Tartu ülikooli kliinikumi. Foto: Kristjan Teedema

Täna kogunenud Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu peab struktuurireformiga jätkamist ülikoolihaigla kui Eesti meditsiini eestvedaja arengu seisukohalt strateegiliseks. Selleks moodustas nõukogu struktuuri- ja juhtimisreformi töörühma.

Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu esimehe Urmas Klaasi sõnul on järgmine samm kümneliikmelise töörühma moodustamine. «Töörühmas on esindatud pädevustena ravi-, teadus- ja õppetöö, interdistsiplinaarne terviklik patsiendikeskne raviprotsess, suurettevõtte juhtimise, arendamise, muutmise ja tasakaalustamise kogemus, Põhjamaade ülikoolihaiglate struktuuri ülesehitamise ja juhtimise kogemus ning tugev seos Tartu ülikooliga,» sõnas nõukogu esimees Urmas Klaas.

Nõukogu otsusel hakkab töörühma juhtima kliinikumi nõukogu liige, Tartu ülikooli teadusprorektor dr Kristjan Vassil. Liikmetena osalevad töörühmas Tartu ülikooli kliinilise meditsiini instituudi juhataja professor Joel Starkopf, kliinikumi ravijuht dr Andres Kotsar, kliinikumi torakaalkirurg Tanel Laisaar, Eesti Arstide Liidu president dr Jaan Sütt, Lõuna-Eesti haigla juhatuse esimees dr Arvi Vask ning kliinikumi patsientide nõukoja esimees Donald Kiidjärv.

Töörühma juhi Kristjan Vassili sõnul on tema juhitava töörühma eesmärk tasakaalukalt ja osapooli kaasavalt jõuda struktuurireformi elluviimiseni 31. detsembriks 2020. «Järgmisena on vaja leida tippjuhtimist ja väliskogemust esindavad töörühma liikmed ning esitada nõukogule töörühma tegevuskava,» ütles Kristjan Vassil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles