Eesti seitsmes eurosaadik Riho Terras pürgib kahte komisjoni

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Riho Terras rõõmustas mullu mais Euroopa Parlamendi valimisõhtul mandaadi saamise üle. Mõni hetk hiljem selgus, et kohe ta siiski Brüsselisse ei saa ning peab ootama ära Brexiti.
Riho Terras rõõmustas mullu mais Euroopa Parlamendi valimisõhtul mandaadi saamise üle. Mõni hetk hiljem selgus, et kohe ta siiski Brüsselisse ei saa ning peab ootama ära Brexiti. Foto: Taavi Sepp

Esmaspäeval alustab Riho Terras Brüsselis tööd seitsmenda Eestist Euroopa Parlamenti valitud saadikuna. Poliitiku kinnitusel soovib ta saada tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjoni ning põllumajanduse ja maaelu arengu komisjoni liikmeks või asendusliikmeks. Kas nii ka läheb, seda ta veel ei tea.

Kuidas tuli selline komisjonivalik?

Ma arvan, et on mõistlik, kui Euroopa Parlamendis on Eestile olulistes komisjonides Eesti inimesed. Kindlasti on need kaks komisjoni Eesti jaoks olulised.

Aasta tagasi liitusite kaitsetööstus- ja robootikaettevõttega Milrem Robotics. See tähendab, et nüüd peate sealt lahkuma.

Jah, täna (eile – toim) on mul viimane päev Milrem Roboticsi kaitsevaldkonna presidendina. Aga omanikud soovisid, et ma nõukogus jätkaksin, ning ma kavatsen seal jätkata.

Kui tihti saate edaspidi Eestis käia?

Ei oska vastata. Ma elan Hollandis, töötan Brüsselis, Eestis käin nii palju, kui vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles