Keskerakonna Narva piirkonna juhiks võib saada Dmitrijev

BNS
Copy
Dmitri Dmitrijev
Dmitri Dmitrijev Foto: Liis Treimann

Peatselt toimuvad Keskerakonna piirkondades valimiseelsed koosolekud ning Narva piirkonna senise juhi Yana Toomi võib välja vahetada riigikogu liige Dmitri Dmitrijev, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Narvas kaotas Keskerakond võimu juba 2018. aastal, kui linnavolikogu liikmed lahkusid lahkhelide tõttu Jüri Ratasega Keskerakonnast. Narva piirkonna juht Yana Toom ütles, et tegelikult kaotasid tsentristid võimu juba ammu enne seda.

Toomi hinnangul otsivad nende endised erakonnakaaslased Narvas võimalust parteisse naasta ning Keskerakond on avatud läbirääkimisteks kõigi Narva poliitiliste jõududega. Toom ise soovib organisatsiooni Narva piirkonna juhtimisest loobuda.

«Uskumatult koormav on elada Brüsselis ja käia vähemalt kaks korda kuus Narvas. See on logistiliselt väga keeruline ja isiklikul põhjusel tahaksingi lahkuda,» lausus ta ja lisas, et see eeldab talle niisuguse asemiku leidmist, kes on valmis ohverdama sama palju aega, energiat ja raha ning parteis käivad selle üle arutelud.

Suure tõenäosusega saab piirkonna esimehe kandidaadiks Toomi sõnul Dmitri Dmitrijev, kellega nad on sellest võimalusest juba rääkinud ja kelle kandidatuuriga Toom ise rahul oleks.

Nädal aega tagasi kohtusid Keskerakonna esindajad Narva linna juhtidega. Kohtumise teemat Keskerakond ega Narva esindajad ei avaldanud. Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles, et Keskerakond ja teised parteid suhtlevad Narva juhtidega, aga linnajuhid ise otsustavad, kuidas tegutsevad ja millised valikud tulevikuks teevad. «Pole mõtet spekuleerida, kui inimestel on see soov, siis partei analüüsib seda väga tõsiselt,» ütles ta võimaluse kohta, et Narva linnajuhid Keskerakonda naasevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles