Roolijoodikut ainult vangla ei aita (30)

Karel Reisenbuk
, reporter/päevatoimetaja
Copy
Vanemprokurör Toomas Liiva sõnul oli tegu viimaste aastate ühe keerulisema tapmisjujtumiga.
Vanemprokurör Toomas Liiva sõnul oli tegu viimaste aastate ühe keerulisema tapmisjujtumiga. Foto: Tairo Lutter

Pikaaegse pühendunud töö eest presidendilt teenetemärgi pälvinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröril Toomas Liival ei olnud viis aastat tagasi head vastust küsimusele, kuidas saaks riik liiklussurmasid ära hoida. Nüüd teab ta, et ainult trellidest kasu ei ole, ja tõdeb, et minna on veel pikk tee.

Teie fookuses on roolijoodikud, miks?

2015. aasta augustis oli Tartumaal liiklusõnnetus. 23-aastane korduvalt karistatud roolijoodik sõitis suurel kiirusel vastu puud ja tappis koos endaga veel kolm noort inimest. Mõni päev pärast juhtunut pidas rutiinset tööd teinud politseipatrull samas asulas pärast lühikest tagaajamist kinni järjekordse joobes juhi, kes oli alustanud oma amokijooksu juba Tallinnast ning joobnult sõitnud läbi pool Eestit.

Minu vastutusvaldkond prokuratuuris oli 2015. aastal raskete isikuvastaste kuritegude kriminaalmenetluste juhtimine Tartumaal ja Tartu linnas. 25-aastase prokurörikarjääri jooksul olin osalenud 30–40 tapjate ja mõrtsukate süüdimõistmisega lõppenud kriminaalasjas. Nendest kahte karistas kohus kõrgeima määra, eluaegse vangistusega.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles