Korruptsioonikomisjon võtab Vaheri ja Partsi ette

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi valimispidu hotellis Radisson. Juttu ajavad Indrek Raudne ja Ken-Marti Vaher, neid kuulab Juhan Parts.
IRLi valimispidu hotellis Radisson. Juttu ajavad Indrek Raudne ja Ken-Marti Vaher, neid kuulab Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Pärast seda, kui riigikogu korruptsioonikomisjon on tutvunud siseministeeriumi ja majandusministeeriumi kirjadega, mis puudutavad Indrek Raudse ja Siim Kabritsa võimalikku osalemist elamisloa-koosolekutel, peavad komisjonile aru andma tulema ka ministrid ise.

Siseminister Ken-Marti Vaher on komisjoni ette kutsutud järgmise nädala esmaspäeval ning majandusminister Juhan Parts neljapäeval.

Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni nimel ministeeriumidele riigikogust ja IRList lahkunud Raudset ning mõlemasse edasi jäänud Kabritsat puudutavad järelepärimised saatnud Andres Anvelti sõnul vaatavad nad lisaks riigikogu liikmete majanduslike huvide deklaratsioonidele näiteks seda, kas eelmainitud isikutel võis tekkida kuskil huvide konflikt.

Anvelti sõnul ei saa siiski Raudset karistada selle eest, kui ta osales majandusministeeriumis elamisloa-arutelul.

«Huvide konflikt on riigikogu liikme puhul eetiline küsimus, sest ta ei ole oma hääletamise juures sõltuv nagu mõni teine riigiametnik. Tal on immuniteet selle peale, aga eetiline aspekt on ikkagi. Huvide konflikt tähendab, et ta on kas osalenud protsessis või otsustanud midagi.»

Siseministeerium teatas, et nendega seotud elamisloa-aruteludel ei ole ei Kabrits ega Raudne osalenud. Samas märkis majandusministeerium Postimehe pärimise peale, et ühel nende juures korraldatud kohtumisel oli kohal nii Raudne kui tema äripartner Nikolai Stelmach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles