Vene propagandakanali juht: Sputniku sulgemine on Eesti võimude kapriis (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Rahvusvahelise meediaorganisatsiooni Rossija Segodnja tegevdirektor Kirill Võšinski.
Rahvusvahelise meediaorganisatsiooni Rossija Segodnja tegevdirektor Kirill Võšinski. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Venemaa rahvusvahelise meediaorganisatsiooni Rossija Segodnja tegevdirektor Kirill Võšinski pole rahul sellega, kui jahedalt reageeris Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) Sputnik Estonia olukorrale, vahendas RIA Novosti.

«Ma arvasin, et väärtused on väärtused. Tuleb välja, et kõik metsloomad on võrdsed, aga osad on võrdsemad. Ses suhtes, et kui teema puudutab Venemaad, siis võib mitte väga tähelepanelikult väärtustest lähtuda,» ütles Kirill Võšinski «Uudised FM» eetris. 

«Ei soovita lihtsalt näha, kuna ilmselt arvatakse, et see on osa suurest poliitikast, mingist suurest protsessist, aga mitte niiöelda Eesti võimude kapriis,» ütles ta ja lisas, et tal pole enam ühtegi illusiooni. «Et seal on asju, millest räägitakse tõsiselt, väärtustest, sõnavabadusest, kutsevabadusest ja nii edasi,» selgitas ta. 

Kirill Võšinski ja Sputnik Eesti peatoimetaja Elena Tšerõševa osalesid 28. jaanuaril ENPA talvisel istungjärgul.

Möödunud aasta viimasel päeval teatas Eestis sanktsioonide alla sattunud Sputnik Estonia oma tegevuse lõpetamisest Eestis. Vene meediaorganisatsioon Rossija Segodnja asutas Sputniku 2014. aastal oma rahvusvahelise haruna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles