Kohtla-Järve soovib muuta ühistranspordi linnaliinid maakonnaliinideks

Copy
Üle 65aastased Jõhvi inimesed saavad alates 1. detsembrist uuesti võimaluse tasuta sõita. Küll tuleb sõitmiseks valida maakonnaliin, mitte kasutada Kohtla-Järve ühissõidukeid.
Üle 65aastased Jõhvi inimesed saavad alates 1. detsembrist uuesti võimaluse tasuta sõita. Küll tuleb sõitmiseks valida maakonnaliin, mitte kasutada Kohtla-Järve ühissõidukeid. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve koosneb viiest eraldiseisvast linnaosast ning linnaliinid läbivad ka valdasid, seetõttu soovib Kohtla-Järve linnavalitsus linnaliinidest loobuda, kuna nendega sõidavad väga paljud naabervaldade elanikud.

Täna Jõhvis koos maanteeameti ja Kohtla-Järve linnavalitsuse esindajatega asja arutanud Ida-Viru ühistranspordikeskuse juhi Heiki Lutsu sõnul peaks olukord selgemaks saama hiljemalt aprilliks, edastas «Aktuaalne kaamera».

Tema arvates oleks mõistlik linnaliinid maakonnaliinideks muuta, sest see aitaks liinivõrku korrastada. 

«Ei tasu loota, et kui nüüd Kohtla-Järve linnaliinid saavad maakonnaliinideks, siis on nad tasuta ja kindlasti peab arvestama sellega, et praegu on teadmine, et sellel aastal on maakonnaliinid veel tasuta, aga kuidas järgmisel aastal, seda näitab tulevik,» ütles ta.

Lutsi arvates peaks maakonnas olema ühtne piletisüsteem, et sõitjatel oleks sellest lihtsam aru saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles