Kristjan Kangur arvati korvpallikoondise nimekirja

Ville Arike
, reporter
Copy
Kristjan Kangur koondise lahkumismängus Serbia vastu 2019. aasta talvel.
Kristjan Kangur koondise lahkumismängus Serbia vastu 2019. aasta talvel. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti meeste korvpallikoondis alustab 2021. aasta EM-valiksarja 20. veebruaril, kui esmalt minnakse võõrsil vastamisi Põhja-Makedooniaga. Kolm päeva hiljem võetakse kodusaalis vastu kahekordne Euroopa meister Itaalia. Eile avaldas rahvusmeeskonna peatreener Jukka Toijala 24 koondise kandidaati.

Võistkonna nimekirja ei kuulu USA ülikoolides mängivad korvpallurid, kes koolikohustuste tõttu tulla ei saanud. Küll on esialgses valikus Kalev/Cramo kapten Kristjan Kangur, kes lõpetas ametlikult koondisekarjääri juba aasta eest, kui pidas koos Gregor Arbeti ja Janar Taltsiga Serbia vastu võiduka lahkumismängu.

Kuna 37-aastane mees jätkab klubikarjääri, on loomulik, et sügisel koondise peatreeneriks saanud soomlane Jukka Toijala tema tegemistel silma peal hoiab.

Postimees küsis pärast nimekirja avaldamist Kangurilt, kui tõenäoline on tema taasliitumine koondisega. «Ei ole tõenäoline,» kommenteeris kaheksa korda Eesti parimaks korvpalluriks valitud mängumees lühidalt.

Täna avaldatud nimekirjas on mängijad, kes on peatreeneri vaateväljas. Näiteks kuulub sinna Erik Keedus, kes pärast sügisest vigastuspausile jäämist pole hiljem enam Rapla meeskonna eest väljakul käinud ega oleks mõne nädala pärast tulevas koondiseaknas kindlasti mänguvalmis.

Kitsendatud valikmängude akna 14- või 16-liikmelise koosseisu avalikustab Toijala 5. veebruaril toimuval pressiüritusel.

Korvpallikoondise esialgne nimekiri.

Tagamängijad: Kristian Kullamäe, Sten-Timmu Sokk, Kerr Kriisa, Rait-Riivo Laane, Jaan Puidet, Martin Paasoja, Martin Dorbek, Robert Valge, Rain Veideman, Saimon Sutt

Ääremängijad: Henri Drell, Mikk Jurkatamm, Erik Keedus, Sander Raieste, Janari Jõesaar, Tanel Kurbas, Siim-Sander Vene, Mihkel Kirves, Indrek Kajupank, Kaspar Treier, Kristjan Kitsing

Keskmängijad: Kregor Hermet, Kristjan Kangur, Rauno Nurger

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles