Klæbo murdis sõrme, ees ootab võistluspaus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Johannes Høsflot Klæbo saavutas eelmisel hooajal MK-sarja üldvõidu. Nüüd on tal raske mullust edu korrata.
Johannes Høsflot Klæbo saavutas eelmisel hooajal MK-sarja üldvõidu. Nüüd on tal raske mullust edu korrata. Foto: Andre Pichette

Murdmaasuusatamine. MK-sarjas üldarvestuses teist kohta hoidev Norra murdmaasuusataja Johannes Høsflot Klæbo jätab sel nädalavahetusel toimuva Faluni MK-etapi luumurru tõttu vahele.

Murdmaasuusatamine. MK-sarjas üldarvestuses teist kohta hoidev Norra murdmaasuusataja Johannes Høsflot Klæbo jätab sel nädalavahetusel toimuva Faluni MK-etapi luumurru tõttu vahele. Võimalik, et loobuda tuleb ka 15.–23. veebruarini toimuvast Ski Tourist, mis oli üks Klæbo selle hooaja põhieesmärkidest.

Eriti valusaks teeb loobumise tema luumurru põhjus, nimelt poksimasin – sellised on olemas ka Eesti vaba aja veetmise kohtades. «Ma armastan võistelda ja lõin seda masinat nii kõvasti, kui suutsin. Saingi kirja parima skoori, mille üle olin väga õnnelik. Muidugi ühest korrast meile ei piisanud, tegime ka teise vooru. Asi oli aga selles, et poksimasina kõrval oli ka teine, rauast aparaat. Kuna ma ei saanud poksikotile hästi piha, libises mu käsi sellest mööda ja lõin teist masinat. Lõin täiest jõust. See oli kohutavalt valus. Kartsin kohe, et murdsin käe- või sõrmeluu,» rääkis Klæbo.

«Ma ei tohi 13. veebruarini käega midagi teha. Seejärel vaatab arst käe uuesti üle ja otsustame, kas saan Ski Tourile minna,» ütles ilmselgelt pettunud Norra suusaäss sotsiaalmeediasse postitatud videos.

Tänavune Ski Tour, kus Klæbo loodab stardis olla, algab 15. veebruaril Östersundist ja lõppeb 23. veebruaril Trondheimis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles