Rohelised polnud majandusaasta aruannet detsembri lõpuks esitanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) loodab majandusaasta aruande esitada esmaspäeva õhtuks, kohtu registriosakond andis erakonnale aruande esitamiseks aega detsembri lõpuni.

Roheliste erakonnal on esitamata 2010. aasta majandusaasta aruanne, kuigi tähtaeg oli juba lõppenud aasta 30. juunil. Harju maakohtu registriosakond saatis novembris EERile meeldetuletuse, et kui erakond ei esita majandusaasta aruannet aasta lõpuks, järgneb sundlõpetamise hoiatus.

EERi esimees Aleksander Laane ütles esmaspäeval BNSile, et majandusaasta aruanne ootab veel üht allkirja. «Äriregistris ootab see üht allkirja veel, ma arvan, et päeva lõpuks on ka see olemas,» ütles ta.

Samuti majandusaasta aruande esitamisega hiljaks jäänud Rahvaliit esitas nõutud aruande detsembri keskel.

Erakonnaseaduse kohaselt on erakonna majandusaastaks kalendriaasta. Seadus kohustab erakonda kinnitatud majandusaasta aruande esitama koos vandeaudiitori aruandega, kui audiitorkontroll on kohustuslik, hiljemalt järgmise aasta 30. juuniks kohtu registriosakonnale, kes avalikustab aruande mittetulundusühingute ja sihtasutuste veebipäringusüsteemis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles