Perlingule loodi juhtiva riigiprokuröri koht juba oktoobri lõpus (4)

BNS
Copy
Lavly Perling.
Lavly Perling. Foto: Sander Ilvest

Riigi peaprokuröri ametist lahkunud Lavly Perling on alates esmaspäevast juhtiv riigiprokurör, selle ametikoha lõi justiitsminister Raivo Aeg juba oktoobri lõpus.

Uus riigiprokuröri koht loodi minister Aegi käskkirjaga septembris, kuid oktoobri lõpus muutis ametist lahkuv riigi peaprokurör Perling selle kokkuleppel ministriga juhtiva riigiprokuröri kohaks.

«Ükski senistest juhtivatest riigiprokuröridest lahkuma ei pea, riigiprokuratuuri koosseisus on kolm juhtiva riigiprokuröri kohta,» ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik BNS-ile.

Alates novembrist kuni veebruari alguseni täitis Perling peaprokuröri asendaja ülesandeid.

Enne mullu novembrit oli riigiprokuratuuris kaks juhtiva riigiprokuröri ametikohta. Juhtiv riigiprokurör Taavi Pern juhib süüdistusosakonda ja juhtiv riigiprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar juhib järelevalveosakonda. 

Kui ilmnes, et Perlingul ei õnnestu jääda riigi peaprokuröriks veel üheks viieaastaseks ametiajaks, loodi veel üks juhtiva riigiprokuröri ametikoht.

Algselt soovis justiitsminister Raivo Aeg, et peaprokurörina jätkaks Perling. Kuigi Isamaa valitsuspartneritest Keskerakond seda toetas, oli EKRE sellele vastu ja Aeg tõi uue kandidaadina välja kohtunik Andres Parmase, kes asus peaprokuröri ametisse esmaspäeval.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles