Kõmmari tapmises süüdistatav: «Mõtlesin, et sain Raivolt kirvega pähe» (9)

Karel Reisenbuk
, reporter/päevatoimetaja
Copy
Karel Šmutov tänavu 8. jaanuraril kohtus.
Karel Šmutov tänavu 8. jaanuraril kohtus. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Ansambli Kosmikud basskitarristi Raivo Rätte alias Kõmmari (48) tahtlikus tapmises süüdistatav Karel Šmutov (29) pole seni Nõmmel toimunud traagilise otsasõidu detailidest avalikult rääkinud. Teisipäeval Harju maakohtus avanes tal selleks võimalus.

Karel Šmutov ja Kõmmari eksabikaasa Palmi Rätte kohtusid 2018. aasta kevadel. Ehkki Palmi ja enamiku ajast Soomes elanud Raivo olid sel ajal veel ametlikult abielus, oli nende suhe juba lootusetult kiiva kiskunud ning mängu astus noorem mees.

Ülemöödunud aasta ööl vastu 18. juulit ööbis Karel Šmutov Palmi ja Raivo ühiselt ostetud majas Nõmmel Kivi tänaval. See oli tema teine öö seal. «Me ei tahtnud tegelikult ööseks sinna jääda, aga kuna lapsed palusid, siis jäime,» ütleb Šmutov ise, nimetades põhjusena Raivo Rätte ettearvamatut käitumist ja ähvardusi, millega muusik neid ohtralt oli kostitanud. Samas olid nad kindlad, et Raivo sinna ei tule, sest Palmil oli ligipääs Raivo e-kirjadele, millest oli näha, et laevapilet Eestisse on ostetud alles järgmiseks päevaks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles