Tamro Balticsi tegevjuht: Jevgeni Ossinovski eksib (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Benu apteek
Benu apteek Foto: Arvo Meeks

1. aprillist jäävad avatuks vaid proviisoromandis olevate apteekide uksed, teised peavad leidma apteegile proviisorist ostja või sulgema uksed. Tamro Balticsi tegevjuht Leon Jankelevitsh, kes juhib ka Benu apteegiketti, lükkab Ossinovski oletuse koostööst EKREga ümber. 

Jaanuari lõpus esitasid EKRE ja sotsiaaldemokraadid riigikogule arutamiseks kaks uut eelnõud - EKRE apteegireformi tühistamisest, sotsid jätkamisest. EKRE eelnõu näeb ette, et 1. aprillil kaovad haruapteegid ja ravimimüük jääb hulgimüüjatele. Sotsid pikendaksid nõutele ülemineku tähtaega järgmise aasta alguseni.

Päev hiljem arutasid Martin Helme ja Jevgeni Ossinovski Vikerraadios värsketest pakutud eelnõudest. Jevgeni Ossinovski arutles hiljem sotsiaalmeedias, kuidas EKRE ja Tamro Baltics on ehk teinud kontoritasandil koostööd: «Kuna detsembris Sibula ja Möldri poolt toodud eelnõu soovis just vastupidi märkimisväärselt haruapteekide võimalusi laiendada, miks siis sel korral nende eest ei seista? Ega ometi seepärast, et detsembrikuine eelnõu tuli Magnumi kontorist, aga EKRE oma hoopis Tamro omast? Äkki Tamrol on näiteks suletavaid haruapteeke vähem, mistõttu saavad nad konkurentsieelise?» Ossinovski esitas postituses võrdluseks numbrid: suletavaid Benu haruapteeke oleks 12, Apotheka haruapteeke koos Südameapteegiga 25. 

Leon Jankelevitsh kommenteeris Rahvusringhäälingule, et Jevgeni Ossinovski eksib ega räägi tõtt. Jankelevitsh peab EKRE eelnõud õiglasemaks ja Eesti majanduskeskkonda sobivamaks, sotside eelnõud aga lühiajaliseks meetmeks: «See on ajutine, lühiajaline meede ja ei lahenda ühte fundamentaalset probleemi – sundvõõrandamist, kui ettevõtetelt võetakse ilma õiglase hüvitiseta ära varad, millesse nad on investeerinud,» ütles ta. Tegevjuht lisas, et EKRE eelnõuga tutvus ta meedias. 

Ravimiameti andmetel on esimese veebruari seisuga apteegireformi nõuetele vastavaid apteeke 187, mittevastavaid aga 308. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles