Segadus kütuseturul ajas tanklad jälle tülli

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Mobiilne gaasikonteiner Alexela gaasitanklas. Alexelat eristab teistest tanklakettidest see, et nemad on viimastel aastatel väga jõuliselt investeerinud alternatiivkütustesse.
Mobiilne gaasikonteiner Alexela gaasitanklas. Alexelat eristab teistest tanklakettidest see, et nemad on viimastel aastatel väga jõuliselt investeerinud alternatiivkütustesse. Foto: Margus Ansu

Alles hiljaaegu kirjutas Postimees, kuidas suuremaid kütusemüüjaid ühendav Eesti Õliühing soovib aktsiisireformi. Mõni päev hiljem aktiveerus üks tuntud tanklakett, kes tegi ettepaneku maatasa, nähes selles teiste «kambakat».

Kütuseturg on viimastel aastatel pea peale pööratud. Ühelt poolt oodetakse ja kardetakse elektriautode võidukäiku, mis toob tankurite asemel laadijad ja pistikud. Teiselt poolt peab diisli- ja bensiinikütustesse lisama üha rohkem biolisandit, et saavutada kliimaeesmärke. Kolmandaks tulevad aina rohkem pildile tegijad, kes müüvad alternatiivkütuseid, LPGst ja CNGst kuni biometaanini.

«Ei ole uudis, et õliühingu liikmete hulgas on tekkinud lahkhelid ning üha keerulisem on leida kõiki ühingu liikmeid puudutavat ühisosa,» tunnistas samuti liitu kuuluva Alexela juht Aivo Adamson. Viimane lahkheli tekkis mullu sügisel, kui vaieldi biokütuste statistika üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles