Tartu Ülikooli kliinikumi kliinikujuhid esitasid järgmise ultimaatumi (25)

Copy
Kliinikumi nõukogu esimees ja Tartu linnapea Urmas Klaas peab kliinikumi juhtimiskriisile kiiresti lahenduse leidma. Jaanuari lõpus nõukogu seda probleemi ei arutanudki.
Kliinikumi nõukogu esimees ja Tartu linnapea Urmas Klaas peab kliinikumi juhtimiskriisile kiiresti lahenduse leidma. Jaanuari lõpus nõukogu seda probleemi ei arutanudki. Foto: Kristjan Teedema

Eile kaotasid 19 Tartu Ülikooli kliinikumi juhti kannatuse ja saatsid avalikkusele pöördumise, milles nõuavad, et kliinikumi nõukogu esimees Urmas Klaas taanduks ametist, kuna pole oma tööga hakkama saanud ja õigustab emotsionaalselt vägivaldset juhtimisstiili, sest nõukogu ei võtnud juhatuse esimehe Priit Eelmäe personaalküsimust isegi arutada.

Kliinikumijuhid leiavad, et kliinikumi nõukogu ei taipa, et juhtimiseks sobimatute isikuomadustega Eelmäe vastasseis meeskonnaga ei ole miski, mis võib edaspidi juhtuda, vaid et see juba on tõeks saanud ja kestnud juba poolteist aastat.

«Priit Eelmäe ei suuda Tartu Ülikooli Kliinikumi juhtida, tal puuduvad selleks oskused, teadmised, isikuomadused ja tahe. Juht, kes ei soovi oma meeskonnaga koostööd teha, väljendab ükskõiksust ka oma töö vastu,» seisab pöördumises.

Allakirjutanud mainisid, et pole vastu kliinikumi struktuuri nüüdisajastamisele, tähtajalistele töölepingutele ega üksuse juhi kohale konkureerimisele.

Pöördumises seisab, et nõukogu esimees aktsepteerib käitumist, mis on kliinikumi kriisi viinud, ning ainsa lahendusena näevad allakirjutanud, et nii Priit Eelmäe kui ka Urmas Klaas peavad vastutuse võtma.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles