Põllumees peab ennast talvel hästi välja puhkama

Sirje Niitra
Copy
Tartu põllumehed Jaapanis teetseremoonial.
Tartu põllumehed Jaapanis teetseremoonial. Foto: Erakogu

Suvel, kui ilmad ilusad ja enamik inimesi puhkust võtab, et rannas lesida või mööda Eestit ringi sõita, rabavad põllumehed hommikust õhtuni tööd teha. Uurisime, millal ja kuidas nemad oma tööväsimust välja puhkavad või kas selleks üldse aega jagub.

Põllumajandusest kirjutavad ajakirjanikud on aastavahetusel ja uue aasta esimestel kuudel hädas allikate leidmisega oma lugude kommenteerimiseks, sest enamik maaettevõtjaid on selleks ajaks Eestimaa tolmu jalgelt pühkinud ja kuhugi kaugele puhkama sõitnud.

Kevadtöödele puhanuna vastu

Tartumaa Põllumeeste Liidu eestkõneleja Jaan Sõrra sõnul kulub talvepuhkus ära kõigile töötegijatele, eriti aga põllumeestele, kes saavad pisut lahedamalt toimetada just talvel, kui põllule minna ei saa. Tartumaa Põllumeeste Liidu liikmed on otsustanud teha igal aastal ühe ühise reisi – ühel aastal vähe pikema ja teisel pisut eksootilisema mõnda endisesse liiduvabariiki.

„Oleme käinud Austraalias, Uus-Meremaal, Hiinas, USAs, Kanadas ja eelmisel aastal Jaapanis, kus jäime ka tornaadovangi. Vanadest liiduvabariikidest oleme väisanud Ukrainat, Valgevenet, Moldaaviat, Gruusiat ja Armeeniat, mullu kevadel peesitasime Odessa rannas ja sel aastal siirdume Aserbaidžaani,” loetles Sõrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles