Rialto sild on Veneetsiat külastavate turistide seas äärmiselt populaarne vaatamisväärsus. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi oli selle ümbrus üks tihedama asustusega linnaosi, siis turistide arvu kasvuga samas taktis on see kant nüüdseks kohalikest peaaegu tühjaks jooksnud. 
Rialto sild on Veneetsiat külastavate turistide seas äärmiselt populaarne vaatamisväärsus. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi oli selle ümbrus üks tihedama asustusega linnaosi, siis turistide arvu kasvuga samas taktis on see kant nüüdseks kohalikest peaaegu tühjaks jooksnud. Foto: Mauro Flamini/scanpix

Mis juhtub, kui näiteks tööriista-, toidu- või rõivakaupluse omanik, kes tavaliselt töötab kuus päeva nädalas, üheksa tundi päevas, saab järsku välismaalaselt pakkumise võtta tema poeke üürile 30 000 euro eest kuus? Veneetsias kerkib see küsimus ikka ja jälle üles. Elu selles linnas ei sarnane ühegi teise paiga igapäevaga.

Mullu novembris oli kogu maailma uudistesaadete avalugu ebatavaliselt kõrge suurvesi Veneetsias, kuid väljakutele ja majadesse tunginud mereveest enam teeb linnale kahju katkematu inimvool.

Kommentaarid
Copy