Kas sinu jõud ja kaal on tasakaalus?

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Terve ja rõõmus saab olla väga erinevas mõõdus. Kui jõudu on palju, võid endale rahuliku südamega suuremat kehakaalu lubada ja vastupidi.
Kas sinu kaalu ja jõu suhe on õige? Asi saab sekunidga selgeks ronimisseinal!
Terve ja rõõmus saab olla väga erinevas mõõdus. Kui jõudu on palju, võid endale rahuliku südamega suuremat kehakaalu lubada ja vastupidi. Kas sinu kaalu ja jõu suhe on õige? Asi saab sekunidga selgeks ronimisseinal! Foto: Säde Küaots

Terve ja tugev võib olla inimene väga erinevas mõõdus, aga kuidas kindlaks teha, kas asi on paigas? Proovi ronimist ja asi on sekundiga selge – pole enam mingit võimalust end «suure kondi» juttudega välja vabandada.

Kas inimene on loodud kõndima või ronima? Mõlemat! Vähemalt otsustasid nii ühel häälel minu lapsed Ott (12), Säde (10) ja Õnne (7), kui uurisin, kas nad tahavad tulla minuga kaasa ronimislugu tegema. «Mis mõttes kas tahame? Ma eluaeg ainult seda olengi tahtnud!» teatas pisim resoluutselt. Meile tuli teejuhiks Eesti kõige tulihingelisema ronija ja Ronimisministeeriumi looja Mikael Orkomies, ning seiklust alga!

Sellist asja, et peaks kedagi innustama, julgustama või tagant udima, ei tulnud üldse ette. Elevus tagant kiirustamas, otsiti sobivat mõõtu sussid, vehiti end soojaks ja juba kribinal seinale. Pisikestele on algajate sein, edasi lähevad rajad üha keerukamaks. Osavad saavad end ka hüpetel ja negatiivsetel kalletel proovile panna. Kõige pisemgi kergitas jala kõrva kõrgusele ja vinnas end üles märksa suurematele mõeldud radadest. «Vahepeal on hirmus, aga see just ongi äge!» Polnud kuulda vingupoegagi, vahel mõnel jalg ja hääl küll veidi värises või oli nägu pingutusest punane, aga järele ei tahtnud keegi jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles