Tennisenaiste kõva võitlus

Copy
Anett Kontaveit Fed Cupil.
Anett Kontaveit Fed Cupil. Foto: Tairo Lutter

Eesti tennisenaiskond alustas Tallinnas peetavat Föderatsiooni karikavõistluste Euro-Aafrika tsooni esimese grupi turniiri valusa 1:2 allajäämisega Kreekale. Eile võideldi vapralt alagrupi soosiku Itaalia vastu, kuid kaotati taas 1:2.

Eesti teine number Elena Malõgina pidi avakohtumises tunnistama maailma edetabelis endast palju kõrgemal asuva Elisabetta Cocciaretto selget 6:1, 6:1 paremust. Seejärel pakkusid publikule tõelise maiuspala tippmängijad Anett Kontaveit ja Camila Giorgi. Giorgi praegune edetabelikoht (100.) on petlik, sest alles 2018. aasta oktoobris asus ta maailma edetabelis 30 parema hulgas. Kontaveit võitis trilleri 6:3, 4:6, 7:6 (7:4) ja viigistas üldseisu 1:1-le.

Paarismänguks saatis treener-kapten Märten Tamla aga väljakule Valeria Gorlatši ja Katriin Saare, kes vandusid 3:6, 2:6 alla Jasmine Paolinile ja Martina Trevisanile. Ilmselt soovis juhendaja Kontaveiti ja Malõginat säästa tänaseks viimaseks alagrupimatšiks Austriaga, sest nood olid juba üleeilses matšis Kreekaga saanud suure koormuse. Nii mõlemad üksikmängud kui ka paarismäng venisid kolmegeimiliseks – otsustavas heitluses kaotati külaliste duole Despina Papamichail – Valentini Grammatikopoulou 3:6, 6:4, 2:6.

Kontaveidi üksikmäng Papamichailiga oli rabe ning ta tõdes: «Ma ei saanud üldse mängu sisse. Väga raske oli, pea oli täiesti tühi ja olek uimane. Ma ei tundnud end väljakul energiliselt.»

Eesti esireket märkis, et pärast maakera kuklapoolelt naasmist oli ta eelnevatel päevadel õhtupoolikuks küllaltki väsinud. «Olin Austraalias päris pikalt. Ma ei teadnud, kuidas ajavahe mõjub. Lõpuks suutsin küll end käima saada ja mäng läks paremaks, mis on iseenesest tore,» lisas Kontaveit, kes pärast üleeilset kaht kolmegeimilist heitlust ajakirjanike ette jõudes oli silmanähtavalt rampväsinud.

Ta tunnistas, et paarismängus ei jõudnud lõpuks isegi enam rääkida või midagi adekvaatset öelda. «Ma ei tundnud end paarismängus hästi. Lena mängis täna paremini kui mina,» nentis Kontaveit.

Tamla sõnul polnud enne üksikmängu algust Kontaveidi energiapuudusest märki. «Kolmas kuni viies päev pärast Austraaliast tagasi tulekut ongi tavaliselt kõige keerulisem,» ütles ta.

Treener lisas, et energiapuudus tuli eriti hästi ilmsiks paarismängus. «Üks mängija on seal pidevalt võrgus, kus liigutused ja reaktsioon peavad olema eriti teravad, et pallidele vahele minna. Kui tagajoonel sai Anett kreeklastega mängitud, siis võrgus jäi ta ilmselgelt aeglaseks,» lausus Tamla.

Eile oli Kontaveit tunduvalt energilisem. «Tundsin ennast juba enne kohtumist energilisemalt ja paremini. Kindlasti oli mul sees palju parem hoog kui eile (üleeile – toim),» sõnas ta.

Föderatsiooni karikasari

Esimene grupp, Tallinn

B-alagrupp

1. voor: Eesti – Kreeka 1:2, Itaalia – Austria 3:0. 2. voor: Eesti – Itaalia 1:2, Austria – Kreeka 2:1.

A-alagrupp

1. voor: Horvaatia – Bulgaaria 2:1. 2. voor: Ukraina – Bulgaaria 3:0. Bulgaaria sai alagrupis viimase, 3. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles