Kohus võttis Saaremaa traagilise avarii põhjustamises kahtlustatava vahi alla (4)

Copy
Liiklusõnnetus Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril.
Liiklusõnnetus Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril. Foto: Irina Mägi

Maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse kahtlustuse järgi Saaremaal 11. jaanuaril purjuspäi raske liiklusõnnetuse põhjustanud Andres Reinarti (34) vahistamiseks kaheks kuuks. Õnnetuses ka ise viga saanud mees pääses haiglast välja kolmapäeva pärastlõunal ning peeti kohe kahtlustatavana kinni.

«Praeguseks kogutud tõendite põhjal on 11. jaanuari sündmust väga raske õnnetuseks nimetada,» ütles prokurör Rainer Amur. «Kui inimene juhib autot purjus peaga, ületades veel ka kiirust, ja põhjustab mitme inimese hukkumise, pole see mitte õnnetus, vaid liikluskuritegu. Vahistamine on prokuratuuri hinnangul ainus viis kindel olla, et mees uuesti joobeseisundis rooli ei istu või karistuse hirmus pakku ei lähe,» ütles prokurör.

Vahistamistaotlus tähendab seda, et prokuratuuril on põhjendatud kahtlus selle kohta, et õnnetuse hetkel Audi roolis olnud Reinart on kuriteo toime pannud. «Juhin tähelepanu, et tegemist ei ole lõpliku süüdistusega ja ammugi mitte süüdimõistva kohtuotsusega. Uurimine on pooleli ning enne süüdistuse esitamist tuleb kõik tõendid kokku koguda,» täpsustas prokurör Rainer Amur.

Andres Reinart on kahtlustatavana üle kuulatud, kuid menetluse huvides ei saa enne uurimise lõppu tema ütluste sisu ega muid kriminaaluurimise käigus tuvastatud asjaolusid kommenteerida.

Kriminaalasja uurib Lääne prefektuur ning juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles