Seeder: meie pensionisüsteem vajab reformi (2)

Copy
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Marko Saarm

Erakond Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on nii riigikogul kui ka Isamaal valmisolek presidendi ettepanekutega tutvumiseks, ent teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmise põhiolemust muutma ei hakata. 

«Presidendi poolt toodud selgitused peegeldavad juba varem kõlanud seisukohti. Pensionireformi on analüüsinud erinevad advokaadibürood ja eksperdid. Seisukohti on olnud erinevaid ning küsimus on ennekõike selles, kui suureks põhiseaduslikku riivet peetakse,» lausus Helir-Valdor Seeder. 

Tema sõnul Isamaa toetab endiselt seisukohta, et kõik Eesti inimesed saaksid õiguse enda raha üle ise otsustada. «Senine praktika näitab, et meie pensionisüsteem vajab reformi ning seetõttu annamegi igale Eesti inimesele vabaduse ise otsustada, kas investeerida iseseisvalt, lahkuda või liituda teise pensionisambaga.»

Nagu ka presidendi argumendid, nii ka Kersti Kaljulaidi otsus seadus riigikogusse tagasi saata Seedrit ei üllatanud. «Seda võis arvata, et president sellise otsuse langetab. Ta on olnud täna kehtiva pensionisüsteemi üks autoritest ja selle veendunud toetaja.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles