Ratas: nüüd on riigikogul võimalik presidendi põhjendusi kaaluda

Copy
Peaminister Jüri Ratas
Peaminister Jüri Ratas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Peaminister Jüri Ratase (Keskerakond) sõnul kuulub president Kersti Kaljulaidi vastuseis kogumispensioni reformi seaduse osas õigusriigi juurde ning nüüd riigikogu võib kasutada võimalust ja presideni põhjendusi kaaluda. 

«Vabariigi Presidendi tänane otsus jätta kohustusliku kogumispensioni reformi seadus välja kuulutamata on tema seadusest tulenev võimalus ning õigusriigi loomulik osa,» teatad Ratas. «Selliste õiguslike vaidluste lahendamiseks ongi seaduses vastavad toimimisviisid ette nähtud. Nüüd on riigikogul võimalik presidendi põhjendusi kaaluda. Tarvidusel teeb kõigi seaduste põhiseaduslikkuse kohta lõpliku otsuse riigikohus.»

Teise pensionisamba reformimisel on peaministri sõnul valitsuse seisukoht, et see muudab pensionisüsteemi paindlikumaks, aga kaitseb ka pensionikogujat ning motiveerib fonde pakkuma paremat tootlikust.

«Reformi tulemusel on inimestel suuremad vabadused kogutud raha kasutamisel ja oma pensionipõlve kindlustamisel. Kõigil soovijatel on võimalik teise sambasse kogumist jätkata, nagu kavatsen käituda ka mina. Meie inimeste väärikas vanaduspõlv on ja jääb selle valitsuskoalitsiooni üheks oluliseks prioriteediks,» lausus Jüri Ratas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles