Kaptenil pole häbi inimestele silma vaadata – kõik jäid ellu

Postimees
Copy
Uppunud kalalaevalt päästetud meeskond Venemaa konsulaadi ees. Laeva kapten Viktor Pitkevitš tähistas kolmapäeval 50. sünnipäeva ning meeskonnaliikmed Aleksandr Vašintsjuk ja Mihhail Karašin.
Uppunud kalalaevalt päästetud meeskond Venemaa konsulaadi ees. Laeva kapten Viktor Pitkevitš tähistas kolmapäeval 50. sünnipäeva ning meeskonnaliikmed Aleksandr Vašintsjuk ja Mihhail Karašin. Foto: Madis Veltman

Soome lahel ööl vastu reedet uppunud Vene lipu all sõitnud kalalaeva Pongoma kapten Viktor Pitkevitš peab põhiliseks, et kõik seitse meeskonnaliiget jäid ellu, ja nii ei ole tal häbi inimestele silma vaadata.

Pitkevitš rääkis, et laev oli teel Leningradi oblastist Primorski sadamast Kaliningradi. Korraga lakkas roolisüsteem töötamast ja laevas hakkas kõlama häiresignaal. Kui meeskond läks trümmi olukorda uurima, selgus, et kaks sektsiooni on veega täitunud.

Alus triivis sihitult ja elekter lülitus välja. Kui mehed välistekile ronisid, oli alus juba külili vajunud. «Ronisime tekile nagu tankis, tegime metallukse lahti nagu luugi ja ronisime välja. Lasime päästeparve vette ja ronisime peale,» ütles kapten. Üks mees kukkus vette ja hoidis jääkülmas vees mitu minutit parve servast kinni. Meeskonnaliikmed tõmbasid ta parvele.

Politsei- ja piirivalveameti mereturvalisuse grupi juhtivkorrakaitseametniku Marge Kohtla sõnul käitus kalalaeva meeskond õigesti. «Nad edastasid raadio teel abiteate ning valmistusid samal ajal laevalt lahkuma. Kui traaler tuli hüljata, seda ka tehti ning asuti ümber päästeparve,» rääkis Kohtla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles