Nordeconi aktsia tegi lahke teate peale rõõmsa hüppe

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Nordeconi ehitatud hoonetest moodustasid korterelamud 27 protsenti ning ülejäänud ehitised olid äri- ja ühiskondlikud hooned ning tööstus- ja laohooned.
Nordeconi ehitatud hoonetest moodustasid korterelamud 27 protsenti ning ülejäänud ehitised olid äri- ja ühiskondlikud hooned ning tööstus- ja laohooned. Foto: Sander Ilvest

Ehituskontserni Nordecon aktsia hind hüppas neljapäeval üle seitsme protsendi. Nii suurt hinnatõusu on Tallinna börsi väga madalale likviidsusele vaatamata viimasel ajal üsna harva näha. Ka aktsia käive, 107 568 eurot oli aktsia tavapärasest päevakäibest 15 korda suurem.

Aktsia hinna suure tõusu põhjuseks oli Nordeconi lahke lubadus aktsionäridele omanikutulu maksta. Nimelt teeb ettevõtte juhatus koos nõukoguga ettepaneku maksta eelmise aasta majandustulemuste eest dividende kuus senti aktsia kohta ning lisaks veel vähendada ettevõtte aktsiakapitali kuue sendi võrra aktsia kohta. Seega on oodata aktsionäridele omanikutulu 12 senti aktsia kohta.

Nordeconi suuromanikul ja nõukogu esimehel Toomas Lumanil on tema kontrolli all olevate ettevõtete kaudu 16,58 miljonit aktsiat, mis tähendab, et juba kolmandat aastat järjest viib ta koju kaks miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles