Eesti toetab koroonaviirusest ohustatud piirkondi 25 000 euroga (1)

Copy
Koroonaviirus Hiinas.
Koroonaviirus Hiinas. Foto: Sultan Mahmud Mukut / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Välisministeerium vastas Rahvusvahelise Punase Risti ja Punase Poolkuu Seltside Föderatsiooni (IFRC) üleskutsele toetada koroonaviirusest ohustatud piirkondi ja andis IFRCle 25 000 eurot.

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul soovib Eesti anda solidaarselt oma panuse, et aidata kaasa rahvusvahelise tervisekriisi lahendamisse, milleks Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) on koroonaviiruse nimetanud.

Koroonaviirus on levinud 28 riiki, sealhulgas kaheksasse Euroopa Liidu riiki – Soome, Saksamaale, Ühendkuningriiki, Belgiasse, Hispaaniasse, Rootsi, Prantsusmaale ja Itaaliasse. Nakatunute arv on kasvanud 34 500 inimeseni, hukkunuid on 722, kriitilises seisus on 13 protsenti nakatunutest. Haigusest on tervenenud 776 patsienti.

Koroonaviiruse leviku, sellest tingitud kiiresti muutuva olukorra ning liikumis- ja majutusvõimaluste järsu vähenemise tõttu soovitab välisministeerium vältida Hiinasse reisimist. Täielikult soovitame vältida reisimist Hubei provintsi. Hiinas viibivatel Eesti kodanikel soovitame kaaluda riigis edasiviibimise otstarbekust.

Välisministeerium palub Hiinasse sõitjatel oma reis välisministeeriumi lehel kindlasti registreerida, et saaks vajadusel edastada ohuteavitusi ja juhiseid edasiseks tegutsemiseks.

Ministeerium palub pidevalt jälgida hoiatusi välisministeeriumi lehelt Reisi Targalt, hädaolukorras on võimalik ööpäev läbi helistada telefonil +372 5301 9999.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles