Helme rääkis DEA asejuhiga kanepi legaliseerimise mõjudest (1)

Copy
Mart Helme ja DEA asejuht Preston L. Grubbs.
Mart Helme ja DEA asejuht Preston L. Grubbs. Foto: Siseministeerium

Ameerika Ühendriikides visiidil käinud siseminister Mart Helme kohtus uimastivastase võitluse agentuuri DEA asejuhi Preston L. Grubbsiga, kellega ta rääkis kanepi legaliseerimise mõudest.

Helme sai Grubbslt kinnituse, et Drug Enforcement Administration soovib teha Eestiga tihedat koostööd.

«Preston L. Grubbs kinnitas, et Eesti on üks nende parimaid koostööpartnereid, sest meie inimesed tegutsevad kiirelt ja tõhusalt ning peavad kokkulepetest kinni,» rääkis Helme.

Helme rääkis DEA asejuhiga fentanüüli ja kokaiini tarvitamise tõusvast trendist, kanepi legaliseerimise tagajärgedest ja nendega tegelemisest.

«USAs on mitmetes osariikides kanepi tarvitamine legaliseeritud ja neil on hea ülevaade, mis see endaga kaasa on toonud. Koostöö ja teineteiselt õppimine sel teemal jätkub ka tulevikus,» ütle Helme.

FBI Akadeemias võõrustas Helmet väljaõppe asedirektor Renae McDermott, kellega siseminister kohtub uuesti juba sügisel Tallinnas.

Minister tänas FBI Akadeemiat senise panuse eest meie ekspertide koolitamisel. «Akadeemias peetakse järjest olulisemaks just rahvusvahelist koostööd, mistõttu plaanivad nad suurendada välismaiste õppurite arvu. Meile on see muidugi ääretult positiivne uudis. Samuti plaanitakse uusi kursuseid uute tehnoloogiate teemal, mis muu hulgas hõlmab ka 5G temaatikat,» märkis Helme.

Siseminister külastas ka strateegiliste uuringutega tegelevat mõttekoda CSIS (Center for Strategic and International Studies), kus ta kuulas USA justiitsministri William Barri kõnet Hiina mõjuvõimust 5G valdkonnas ning tegi Barriga hiljem kiirkohtumise. Seejärel kohtus siseminister ka teiste USA justiitsministeeriumi esindajatega.

«See oli väga sisukas kokkusaamine, kus jätkasime muu hulgas Barri poolt peetud kõne teemal ehk rääkisime Hiinast ja 5G murekohtadest. Tahaksime käia USAga 5G teemal ühte jalga, samas peame aga jälgima, millised on arengud Euroopa Liidus, sest Euroopas on kombeks leida erinevates küsimustes konsensus,» selgitas siseminister. Pikemalt räägiti kohtumisel ka rahapesuvastasest võitlusest, kus USA justiitsministeerium näitas valmisolekut Eestiga kogemusi jagada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles