Kelmide ohvreid tuleb robinal juurde  (7)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul kohandavad kelmid pidevalt oma skeeme ja pakuvad võimalust kaotatud raha tagasi saada.
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul kohandavad kelmid pidevalt oma skeeme ja pakuvad võimalust kaotatud raha tagasi saada. Foto: Mihkel Maripuu

Selle aasta jooksul on politseile teatatud 17 juhtumist, kus inimestele pakuti telefoni teel võimalust investeerida ja nad jäid oma rahast ilma. Teadaolev kahjusumma on kokku ligi 900 000 eurot.

Eelmisel aastal teavitati politseid 196 juhtumist ning kahjusumma oli kokku 3,4 miljonit eurot. Kuigi investeerimiskelmide tegevusest on kirjutatud hulk artikleid koos soovitustega, mida teha, kui kelm helistab, tuleb ohvreid järjest juurde.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul muudavad kelmid pidevalt oma skeeme ja kohandavad neid inimeste teadlikkuse järgi. Näiteks on paljud saanud mitu korda nii petta, et kelm helistab ja pakub võimalust varem kaotatud raha tagasi saada. Või helistab ja ütleb, et esindab ausat firmat, mis võttis üle kelmide loodud ettevõtte, ja nüüd saavad kõik kannatanud oma raha tagasi. Selleks aga, et raha tagasi saada, on vaja raha maksta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles